Dilsen-stokkem
9.000.000

Classicistisch kasteel Ommerstein

Het classicistisch kasteel Ommerstein dateert van de 18e eeuw en kent een geschiedenis die zelfs teruggaat tot de 13e eeuw. Tussen 1999 en 2007 werd het kasteel volledig gerenoveerd en voorzien van de meest luxe en exclusieve materialen. Er werd gekozen voor een modern ontwerp met een zekere klassieke elegantie. Een ontwerp met Art Deco-invloeden, omdat hier een strakke lijn gecombineerd wordt met een grote decoratieve vrijheid. Toparchitect Vittorio Simoni heeft tevens getracht om zijn ontwerp aan te passen aan de hedendaagse techniken en nieuwigheden. Zo werd het kasteel uitgerust met domotica, camerabeveiliging, airconditioning en een centraal stofzuigsysteem..INDELING:

Het kasteel is toegankelijk via de originele trap in Belgische hardsteen. De riante ontvangsthal met vestiaire en gastentoilet geeft de toegang tot het bureel in maatwerk Franse eik, het ontvangstsalon met openhaard, het grote salon voorzien van openhaard, de naastliggende Obumex maatwerkkeuken en de homecinemakamer met openhaard.

De eerste verdieping kan bereikt worden dankzij de trappenhal of dankzij de geïnstalleerde lift. Op deze verdieping bevinden zich 4 zeer ruime suite kamers, elk voorzien van dressing en privébadkamer. Verder is de verdieping voorzien van een was- en strijklokaal.

De zolderverdieping is volledig afgewerkt als woonruimte en wordt momenteel gebruikt als kantoorruimte. Deze zijn apart te bereiken via de conciërge-ingang. De toren is het oudste deel van het kasteel en biedt de toegang tot het dakterras met uniek uitzicht over het gehele domein.

In de gewelfde kelder is een wellnessruimte ingericht met sauna, fitness, regendouche, 2 jacuzzi's en een authentieke wijnkelder.

In het linkerpoortgebouw zijn garages voorzien, geschikt voor 4 auto's, en het eerste verdiep is ingericht als gastenverblijf met inkomhal, een woonkamer met naastliggende keuken, 2 slaapkamers en 2 badkamers.
Het rechterpoortgebouw heeft authentieke paardenstallen en het eerste verdiep is ingericht als kantoorruimte met aparte toegang en parking.


AFWERKING:

Het kasteel is omgeven door een uniek park van 13,5ha. Dit park werd aangelegd in 1810 door een gerenommeerd tuinarchitect en tussen de eeuwen oude bomen staan er enkele van de oudste exemplaren van België. De tuin werd voorzien van een verwarmd buitenzwembad en een buitendouche.

Adresgegevens

Adres 3650 Dilsen-stokkem

Financiële info

prijs excl. kosten € 9.000.000
verkoop onder registratie Ja
kadastraal inkomen € 6.134

Technische informatie

bouwjaar 1700
renovatiejaar 1999
grondoppervlakte 135.000 m²
woonoppervlakte 2330 m²
oriëntatie tuin Zuid
slaapkamers 6
badkamers 6
garages 6
Verwarming CV op aardgas d.m.v. radiatoren
isolatie Ja, Dak
extra Lift
Videofoon
Alarm
Airco
Fietsenberging
wellness Zwembad
Sauna
Solarium
Jacuzzi

Ruimtelijke ordening

stedenbouwkundige vergunning verkregen Ja
meest recente bestemming Parkgebied
dagvaardingen uitgebracht Ja
voorkooprecht op dit goed Nee
verkavelingsvergunning verkregen Nee

Beschermd erfgoed

geïnventariseerd erfgoed Nee
Beschermd onroerend erfgoed Nee

EPC-waarde: kWh/m2

252